divendres, 15 d’abril del 2011

Presentació

Aquest blog ha estat creat per 4 alumnes de l'institut IES Arquitecte Manuel Raspall, que actualemnt estan cursant tercer de la ESO. Nosaltres som els seguents:












Anna Delgado: Responsable del raval, la boqueria i el maremagnum.














Mariona Meseguer: responsable de la sortida de Collserola.
.












Sergi Genís: responsable de la sortida al Park Güell.














Julian Morales: responsable de les informacions generals de Barcelona.

Informacio general barcelona

Origens del Park Güell

El Park Güell estava pensat per fer una urbanització, que contes 86 unifamiliars.
Durants els anys 1909 - 1916 el dissenyador Antoni Gaudí nomès va poder dissenyar la urbanització, però nomès van poder construïr 2 cases : La casa d'en Gaudi, que Francesc Berenguer, va ser l'arquitect, i la casa de la familia Güell.
No van poder acavar de construïr tota la urbanització, perque a causa de la primera guerra Mundial, va averi una època de crisis.

La família Güell per poder tindre per treure algú de profit, amb l'aigua que es recollia de la urbanització, la va comercialitza.

La plaça central del Park Güell, va ser la tècnica trencadissa.

El Park Güell és de inspiració anglesa.

En les escales principals, conté el Drac, el monument més famos del Park Güell.


dijous, 14 d’abril del 2011

Maremagnum: centre turistic

El Maremagnum és un centre comercial localitzat al Moll d'Espanya. Aquí pots trobar molts llocs i molt variats, desde restaurants fins a visitar un acuari imponent. Es un lloc molt turistic on les passejades pel moll són molt frequents.


Les veus del Raval: Enquestes

A VIANANTS
-SEXE:
Home
-EDAT.
24
-PAÍS DE PROCEDÈNCIA:
Paquistan
-QUAN VA ARRIBAR A BARCELONA?
Vaig arribar a Barcelona fa 4 anys.
-PER QUÈ VA VENIR A BARCELONA?
Per treballar.
-VIU AL RAVAL?
No, visc a Viladecans.
-DE QUÈ TREBALLA?
Treballo en un forn de pa.
-QUINS IDIOMES PARLA?
Parlo l'urdúm i una mica el castella.
-LI VA COSTAR APRENDRE EL CASTELLÀ/CATALÀ?
Si.
-EL VA APRENDRE SOL O EL VAN AJUDAR?
Vaig anar a classes.
-TÉ FILLS?
No.

A COMERÇOS
-TIPUS DE COMERÇ:
Restaurant, bar.
-A QUIN PAÍS VA NÉIXER?
A Paquistan.
-QUAN VA ARRIBAR A BARCELONA?
Vaig arribar a Barcelona fa 7 anys.
-PER QUÈ VA VENIR A BARCELONA?
Per millorar la qualitat de vida.
-QUINS IDIOMES PARLA?
Parlo el castellà,anglès i l'urdú.
-VA TENIR MOLTS PROBLEMES PER POSAR EN FUNCIONAMENT EL SEU COMERÇ?
Si.
-QUINS?
Els robatoris.
-EL RAVAL ÉS UN BON LLOC PER AL SEU COMERÇ?
Si.
-PER QUÈ?
Perqué hi ha tot tipus de gent encara que hi han molts robatoris i gent borratxa.
-QUIN TIPUS DE CLIENTS TÉ?
Tot tipus de gent.

Fora de la ciutat

La boqueria, el palau del manjar

Recorregut


Primera parada. Portem 0.7 Km caminant en 25 minuts.

Segona parada. Portem 2 Km caminant en 48 minuts. ANEM A ESMORZAR

Tercera parada. Portem 3, 200 Km caminant en 1 hora i 10 minuts.

Quarta parada. Portem 4, 200 Km caminant en 1 hora i 26 minuts.

Cinquena parada. Portem 4, 900 Km caminant en 1 hora i 35 minuts.

Sisena parada. Portem 6, 400 Km caminant en 2 hores i 10 minuts.

Setena parada. Portem 7, 700 Km caminant en 2 hores i 35 minuts. ANEM A DINAR

Vuitena parada. Portem 8, 300 Km caminant en 2 hores i 52 minuts.

Novena parada. Portem 9, 500 Km caminant en 3 hores i 20 minuts.

Desena parada. Portem 9, 600 Km caminant en 3 hores i 30 minuts.

Onzena parada. Portem 11, 500 Km caminant en 4 hores i 30 minuts.ARRIBADA







Edificis significatius de collserola

Ermita de Sant Medir
La ruta de Vista Rica en bicicleta

El veïnat de Vista Rica


Passejades



Arbres i vegetació de la zona



Els arbres i vegetació més abundants són els roures i les alzines




Alzina monumental







dimecres, 13 d’abril del 2011

Llegenda del ermita de Sant Medir



Segons la tradició, Sant Medir (o Sant Emeteri) era un pagès català que vivia cap a l'any 303 a la vall de Gausac Medir a la serra de Collserola en el terme de Sant Cugat de Vallès.


Durant el domini romà de Dioclesivà, cristians arreu de l'imperi Romà van ser perseguits, entre d'altres Sever, bisbe de Barcelona. Perseguit pels romans, va fugir per l'antic camí


de Barcino (Barcelona) cap a Sant Cugat. A la vall de Gausac es trobà a Medir plantant faves als seus camps a prop del camí. Li explicà el motiu de la seva fugida i, decidit a morir per la fe de Jesucrist, li demanà que si és preguntat per ell, els respongui amb la veritat. Quan Sever marxà, les llavors de les faves, miraculosament, van créixer i florir com si ja portessin mesos plantades.


Poc després, els perseguidors romans, en trobar Medir, preguntaren pel bisbe i ell respongué amb la veritat: que mentre ell sembrava les faves, el bisbe hi havia passat. Els romans pensaren que Medir se'n burlava i protegia el bisbe, de manera que el portaren pres i, quan van capturar Sever, van martiritzar tots dos, degollant Sant Medir.




Sortida a Collserola



Sortim des de Velòdrom d’Horta a les 9:40 comencem a caminar per un carre,de sobte agafem un camí de sorra amb una mica de pendent, el lloc ja hi ha han bastants arbres, de cop el terra començà a ser més rocós, prim que nomes i pot passar una persona. En 25 minuts en un ritme estable arribem al castell Fortí. Seguim el camí de sorra amb una mica de pendent i en 47 minuts aproximadament trobem una esplanada on podem esmorzar. En acaba d’esmorzar continuem per un camí més pla continua així fins que bé una pujada que el terra hi han molts forats. Continuem recta i el cap de 2 minuts et trobes un caminet cap a la dreta que es molt estret continuem fins que s’acaba hi ha el final del caminet on allà es parem per recuperar forcés i beuré aigua. El acaba de reposa continuem per un rampa el deixa la rampa enrere el camí es fa pla i així uns 3 minuts a ma esquerra hi ha la entrada de un camí molt prim que s’ha de passar un per un, el camí es com una selva per que esta ple de plantes, algunes flors. El camí es molt llarg estàs en el mateix camí potser un quart d’hora. En acaba el llarg camí fem un descans en Vista Rica per veure aigua en la font que hi ha. En acaba de descansar continuem per el camí de ma dreta el camí es basta’n recte de cop baixem per una baixada i trobem una font que es diu font groga put ser esta amb obres per que l’estaran restaura. Ara tornes a puga la pujada i continues per l’esquerra per un camí recte i segueixes recte fins arriba una cruïlla en allà et pots para per veure aigua o menjar fruits secs. En la cruïlla agafes el camí de la dreta i continues recte uns 00:45 minuts fins arriba a l’ermita de sant Medir on allà pots dinar. En acaba pots agafar el camí de l’esquerra amb ves del de la dreta per que es més curt però es molt més intens. En el camí hi ha una pendent molt forta i esta ple de arbres pels costa i troncs que en caigut. En aquella pujada pots esta mitja hora com a mínim. En arriba a l’esplanada descansem uns tres minuts. Continuem recte per un caminet prim així uns deu minuts i el mateix camí fa un pujada que va en un mirador allà t'hi pots quedar uns set minuts i així descanses. Marxes per el mateix camí que has pujat el mirador fins que arribes en una cruïlla i vas a ma esquerra. Vas recte fins arriba en un camí de sorra fina i ara tot ja es baixada vas baixant fins arriba a la carretera continues baixant fins arriba al Velòdrom d’Horta on hi ha una figura en forma de “A”que va fer Joan Brossa. Continuem baixant i passem per sobre d’un pont i baixem escales avall i ja tornem a estar on havíem sortit.


http://www.parcnaturalcollserola.cat/